Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješno završena akcija „Pomozimo Renati Dragičević“

04.02.2016.

11:14

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uspješno je završena velika humanitarna akcija koju su Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka pokrenuli prije mjesec dana kako bi prikupili novac za liječenje teško bolesne Renate Dragičević.

 

Hrabra i vrijedna majka troje male djece, Renata Dragičević iz Tovarnika, prošle je godine teško oboljela od karcinoma dojke i trenutačno se liječi kemoterapijama te se bori s teškim životnim uvjetima u nedostatku materijalnih sredstava, zbog čega je organizirano nekoliko humanitarnih akcija.

Do nedavnog odlaska na bolovanje bila je jedina zaposlena u obitelji koju čine još suprug i troje djece. Uz sve to je izvanredno studirala.

Zbog visokih troškova liječenja, Renatina je obitelj sve to financijski teško podnosila. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Osijek organizirali su 17. siječnja 2016. maraton Osijek-Tovarnik simboličnog naziva "Utrka za Renatu", rukometni klub iz Iloka organizirao je 23. siječnja humanitarni rukometni turnir.

Humanitarnom zabavom “Valentinovo za Renatu”, koju su 30. siječnja organizirali Udruga žena i Lovačka udruga Vepar iz Tovarnika, uspješno je završena je humanitarna akcija „Pomozimo Renati Dragičević“.

Ukupno je prikupljeno 158.000 kuna, što će pomoći Renatinom daljnjem liječenju, kao i završetku obiteljske kuće koja se trenutno uređuje.

"Ponosni smo što smo u tako kratkom roku uspjeli potaknuti naše Tovarničane i veliki broj ljudi diljem Hrvatske. Svim ljudima dobre volje i velikoga, humanoga srca, možemo samo reći: Hvala Vam svima od srca! A Renati želimo uspješno izliječenje i svako dobro!", istaknuo je na kraju akcije Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.