Hrvatski radio

Radio Osijek

Ususret drugoj "Kreativnoj riznici" - Društveno odgovorna kreativnost

07.04.2016.

13:42

Autor: Radio Osijek/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Kreativna riznica" je popularizacijski simpozij kulturnih i kreativnih industrija koji će se po drugi put održati na Ekonomskom fakultetu od 20. do 23. travnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo održanoj u Osijeku.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u vijećnici Ekonomskog fakulteta u Osijeku najavljen je i predstavljen program Kreativne riznice 2016. Kreativna riznica je popularizacijski simpozij kulturnih i kreativnih industrija koji će se po drugi put održati na Ekonomskom fakultetu od 20. do 23. travnja. Krovna tema ovogodišnje Kreativne riznice bit će Društveno odgovorna kreativnost, a predstavit će se više od 200 prijavljenih izlagača na stotinu različitih događanja, od predavanja, izložbi, radionica, okruglih stolova, predstavljanja knjiga, glazbeno-scenskih programa itd.

Prvo izdanje Riznice okupilo je prošle godine više od 1 300 posjetitelja na 70 događanja, a ove se godine očekuje dolazak oko 2500 ljudi pa je i program bogatiji i raznovrsniji. Očekuje se velik broj studenata, učenika, profesora, znanstvenika, poduzetnika i kreativaca s područja kulturne i kreativne industrije. Ove godine organizatori su stavili poseban naglasak na povezivanje institucija visokog obrazovanja sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama jer su kulturne i kreativne industrije atraktivan sadržaj kreativcima svih dobnih uzrasta. Pored Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas koja je i prošle godine sudjelovala u Kreativnoj riznici, ove godine očekuje se sudjelovanje velikog broja učenika završnih razreda Glazbene škole, Ekonomske i upravne škole, Opće gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Ugostiteljsko-turističke škole te Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića.

S konferencije je upućen javni poziv svim građanima da se prijave za sudjelovanje u prograamima Kreativne riznice, a to mogu učiniti digitalno uz pomoć programa Eventbrite čija se poveznica nalazi na internet stranici Ekonomskog fakulteta. Prijave počinju od sutra (petak, 8. travnja) a završavaju onog trena kada se pojedini program zatvori. Kompletan program događanja bit će objavljen u medijima ovih dana.Na kraju je predsjednica programskog odboraJosipa Mijočpozvala sve zainteresirane na svečano otvorenje druge po redu Kreativne riznice, 20. travnja u 11 sati u Auli glagoljice Ekonomskog fakulteta.


/izvor Osijek031.com/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.