Hrvatski radio

Radio Osijek

Usvojen program demografskih mjera vrijedan više od pet milijuna kuna

10.02.2022.

13:53

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Sa sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije

Sa sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Vukovarsko-srijemska županija / -

Među temama redovite sjednice Županijske skupštine u Vinkovcima, program demografskih mjera Vukovarsko-srijemske županije za ovu godinu vrijedan je 5 milijuna i 350 tisuća kuna. Predviđa sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade obitelji, pomoć obiteljima sa četvero i više djece do 18 godina, besplatnu školsku prehranu i sufinanciranje troškova prijevoza redovnih studenata vlakom s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

„Svjesni smo činjenice da su najbolje demografske mjere radna mjesta, a ove koje mi dajemo samo su pomoć mladima i mladim obiteljima. Kada govorimo o iznosu - to je gotovo 6 posto od izvornog proračuna i možemo reći kako je još uvijek nedostatan. Međutim, vjerujem kako će ove mjere postići uspjeh”, kazao je vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić istaknuo je kako Županija radna mjesta ne može stvoriti osnivanjem poduzeća, nego sufinanciranjem određenih programa, edukacijama i pomaganjem malim poduzetnicima.

„Sadašnje demografske mjere neće nam donijeti tako brz i dobar rezultat. Mi imamo proračun kakav imamo i u okviru njega dajemo najviše moguće, a da ne ugrozimo opstojnost županije. Naravno da prema Vladi i ministarstvima idemo s nizom prijedloga i mjera jer uistinu je situacija kod nas dramatična”, istaknuo je župan Dekanić napomenuvši i kako će Županija vrlo skoro otvoriti i ured za gospodarstvo koji će za cilj imati na jednom mjestu detektirati sve probleme poduzetnika i rješavati ih na brži i efikasniji način.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.