Hrvatski radio

Radio Osijek

Usvojen program Turističke zajednice

30.12.2013.

13:14

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupština Turističke zajednice Osijeka prihvatila je danas prijedlog programa rada TZ s financijskim planom za 2014. godinu.

Financijski plan Turističke zajednice Osijeka za 2014. godinu 20 je posto manji u odnosu na ovu godinu i iznosi 2 milijuna i 675 tisuća kuna. Njime je predviđeno održavanje ili podupiranje svih dosadašnjih manifestacija koje utječu na razvoj turističke ponude grada Osijeka. Međutim, novost je kako će početkom 2014. godine biti objavljen javni poziv svim organizatorima manifestacija na temelju kojeg će se detaljno definirati s koliko će novaca Turistička zajednica sudjelovati u projektima, bilo da je riječ o sportskim, kulturnim ili drugim gradskim manifestacijama. Direktor ureda TZ Osijek Saša Uranjek pojasnio je kako je financijska projekcija smanjena za 20 posto zbog smanjenih gospodarskih aktivnosti i pada prihoda od pristojbi kojima se financiraju turističke zajednice. Dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham, koji je vodio sjednicu, podsjetio je kako će se javnim pozivom za organizatore turističkih manifestacija postići transparentnost u raspodjeli financijskih sredstava. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.