Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan Europe na osječkom Pravnom fakultetu

08.05.2022.

12:05

Autor: Radio Osijek

PRAVOS

PRAVOS

Foto: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

U povodu Dana Europe i Europske godine mladih na osječkom Pravnom fakultetu održana je tribina za mlade pod nazivom „Saznaj, uključi se, iznesi svoje mišljenje…!“ Početak je to niza aktivnosti vezanih uz Dan Europe, koje traju do 13. svibnja.

Tribina u organizaciji Europskog dokumentacijskog centra/Knjižnice Pravnog fakulteta Osijek, Katedre za ustavno i europsko pravo, Studentskog zbora PRAVOS, PRONI Centra za socijalno podučavanje i centra Europe Direct Osijek koji djeluje u sklopu Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije održana je u sklopu programa Dana Europe PRAVOS.

U prvom dijelu tribine mladi su se upoznali s prilikama, mogućnostima i iskustvima u aktivnostima u sklopu programa Europske snage solidarnosti, Erasmus+ mobilnosti, asistiranju i stažiranju u Europskom parlamentu te o ulozi savjeta mladih. Drugi dio tribine bio je posvećen raspravi s mladima koju vodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u sklopu Erasmus+ projekta „Mladi za grad“.

Kako je počeo prvi dan poslušajte u prilogu. 

Reportažni prilog

Danom Europe, koji se obilježava 9. svibnja svake godine, slavi se mir i jedinstvo u Europi. S ciljem uključivanja europskih građana u raspravu u vezi s izazovima i prioritetima Europe mladi će imati središnju ulogu u procesu oblikovanja zajedničke budućnosti europskog projekta te je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih kojom se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

Zbog toga su na programu ovogodišnjeg obilježavanja na Pravnom fakultetu Osijek različite aktualne teme od interesa za mlade kao i druge u području politika i zakonodavstva Europske unije s nizom predavanja profesora Pravnog fakulteta u Osijeku u suradnji s mnogobrojnim gostima predavačima i partnerima. Također, u predvorju glavne zgrade Fakulteta postavljena je izložba povodom Dana Europe i Europske godine mladih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.