Hrvatski radio

Radio Osijek

Uz dodatnu edukaciju, lakše do posla

18.02.2019.

13:56

Autor: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

Foto: - / -

Na Zavodu za informatiku u Osijeku dodijeljena su uvjerenja o završenoj edukaciji za ECDL računalnog operatera. Tečaj su pohađale nezaposlene osobe, a financirala Osječko-baranjska županija. Diploma je međunarodno priznata i upisuje se u radnu knjižicu.

Već desetak godina županija sufinancira edukacije za dugotrajno nezaposlene osobe, a podaci govore da 60 posto ljudi koji završe neku edukaciju nađe i posao, istaknuo je zamjenik župana Goran Ivanović. Statistika zaposlenosti i nezaposlenosti u našoj županiji iz godine u godinu sve je povoljnija, no još uvijek je visok postotak nezaposlenih, čak 18 posto. S druge strane poslodavci teško pronalaze odgovarajuću radnu snagu pa je iznimno važno školovati se i obučavati za tražena zanimanja, poručio je Ivanović.

Informatička je pismenost danas nužna pa se svi nadaju da će im dobivena diploma pomoći i u traženju i u obavljanju posla.
Tečaj je trajao 120 sati i petnaestero polaznika polagalo je ispite iz sedam područja kako bi stekli diplomu priznatu u više od 140 zemalja. Edukaciju je proveo Zavod za informatiku Osijek, za što je Osječko-baranjska županija izdvojila 37.500 kuna. Godišnje za programe edukacije Županija izdvaja oko 300.000 kuna.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.