Hrvatski radio

Radio Osijek

Uz mjere i ove godine memorijalno hodočašće od Osijeka do Vukovara

13.11.2020.

13:04

Autor: Neven Knežević

foto: osijek-danas

foto: osijek-danas

Foto: - / -

U povodu obilježavanja Dana sjećanja, 18. studenoga na žrtve srbijanske agresije na Vukovar i ove godine Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Osijek, organizira memorijalno hodočašće od Osijeka do Vukovara uz pridržavanje svih epidemiološih mjera i manjim brojem sudionika

U počast žrtvama Vukovara, na put od četrdesetak kilometara s osječkog Zelenog polja u ponoć 18. studenoga pješice krenut će hodočasnici prema Vukovaru. Zbog epidemiološke krize broj hodočasnika bit će manji nego prethodnih godina, rekao je predsjednik UHDDR-ovog ogranka Zdravko Nalio. "Dogovoreno je, rekao je na konferenciji za novinare da u koloni bude najviše 50 hodočasnika koji će poštovati sigurnosne mjere nošenja zaštitne maske i rukavica, te održavanje potrebnog razmaka", rekao je Nalio. Većinu u koloni sačinjavat će predstavnici učenika osječkih srednjih škola koji su već deset godina sudionici kolone "Mi ne zaboravljamo", rekla je organizatorica kolone sjećanja za mlade Gabrijela Poslon iz Ugositeljsko-turističke škole. Sudionici kolone u Vukovar će stići iz 7 sati i priključiti se koloni sjećanja, te će na Memorijalnom groblju zapaliti svijeće za sve stradale. Organizatori su istaknuli da će duž puta prema Vukovaru biti i šest okrijepnih postaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.