Hrvatski radio

Radio Osijek

19:43 / 23.02.2018.

Autor: Radio Osijek/TM

Uz najavu ekstremnih hladnoća organiziran prihvat beskućnika

Beskućnici i zima/Ilustracija

Beskućnici i zima/Ilustracija

Foto: - / -

Potaknuto najavom ekstremnih zimskih uvjeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je na svojim mrežnim stranicama popis pružatelja usluga za prihvat beskućnika .

Požegi prihvat u tim izvanrednim uvjetima pruža Dom za starije i nemoćne osobe Požega (Istarska ulica 2a), u Čaglinu Dom za odrasle osobe "Ljeskovica" (Nova Ljeskovica 41) gdje je kapacitet prijema deset osoba koliko i u Slavonskom Brodu, u Domu mjesnog odbora "J. J. Strossmayer" (Juraja Dobrile 2). 
Osijeku u Centru za prihvat beskućnika sv. Vinko (J. J. Strossmayera 67) tijekom cijele godine skrbe o 24 osoba bez krova nad glavom, a za prihvat beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima kapacitet se može proširiti za još četiri mjesta u Centru za pružanje usluga u zajednici "JA kao i TI" (M. Divalta 2).
Bude li potrebe u Vukovarsko-srijemskoj županiji beskućnici kojima je potrebno utočište za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta i hladnoća moći će ga naći u 
Iloku u Domu za starije i nemoćne osobe (Sofija 2).
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u posljednjih nekoliko godina izrađuje Objedinjeni plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima. Plan je objavljen na web stranici Ministarstva, poručuju u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.