Hrvatski radio

Radio Osijek

Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede velika donacija Rijeci ljubavi

13.05.2020.

13:30

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Danas su u osječku humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi stigle vrijedne donacije i to zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede koje je, u sklopu mjera otkupa mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije koronavirusa, uputilo dvije tone svježeg sira iz velikozdenačke Zdenke.

"Ova hvalevrijedna donacija unijeti će radost i veselje u obitelji u socijalnoj potrebi. Zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede i našim donatorima uspjeli smo ostvariti cilj da se 139 tona hrane u iznosu od 919.000,00 kn ne baci, da se smanji otpad i dođe do krajnjih korisnika odnosno do potrebitih", kaže Štefica Čučak, predsjednica udruge.
Budući da je sir pakiran u rinfuzi, iz Rijeke ljubavi mole korisnike koji dolaze na podjelu obiteljskog jutarnjeg doručka da ponesu posude, nastavlja Čučak: "Dijelit ćemo sir dok zalihe traju, a rok trajanja je do kraja mjeseca. Majke su obvezne da svojoj dječici peku palačinke, štrudle i sva moguća jela u koje mogu ukomponirati sir. Bit će to sirni dani", kaže predsjednica Rijeke ljubavi.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ kao i uvijek brine o ostalim udrugama koje su u socijalnoj potrebi tako da su dio donacije podijelili s Udrugom slijepih Osječko-baranjske županije, Udrugom gluhih i nagluhih OBŽ, Centrom za inkluziju, , Udrugom Novi dan, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama, Udruga JA kao i TI, Sigurna kuća i ostalim.
"Naša Udruga neumorno i bez prestanka radi kako bi olakšala život naših korisnika, a podjela jutarnjeg obiteljskog doručka ide i dalje na veliku radost obitelji u socijalnoj potrebi, jer nekima je to nažalost jedini obrok u danu", ističe Čučak i dodaje kako su jedina Udruga u zemlji koja je bez prestanka i u vrijeme pandemije koronavirusa te strogih epidemioloških mjera svakodnevno brinula o svojim korisnicima.
Istodobno izvješćuju kako su od anonimnog donatora zaprimili smo 24 kg kave u zrnu i 22 para ženskih ljetnih papuča što ćemo uvrstiti u podjele koje slijede.

Foto:HRT

Foto:HRT

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.