Hrvatski radio

Radio Osijek

Uzrok požara u valpovačkoj tvornici parketa i namještaja - zavarivanje

24.04.2021.

11:06

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: PU osječko-baranjska

Foto: PU osječko-baranjska

Foto: - / -

Požar koji je u četvrtak popodne zahvatio pogone valpovačke tvrtke za izradu parketa i drvenog vrtnog namještaja, u vlasništvu 66-godišnjeg državljanina Azerbajdžana, buknuo je tijekom zavarivanja na krovnoj konstrukciji, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom zavarivanja metalne žice na krovnu konstrukciju kada su užareni i rastaljeni komadići metala došli u kontakt s piljevinom.
U požaru su izgorjele dvije zidane zgrade, dvije limene hale zajedno sa strojevima za obradu drveta, osobni automobil, a djelomično je oštećen i samostojeći metalni objekt. Materijalna šteta nastala požarom procjenjuje se na više od 22,5 milijuna kuna.
U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a vatru je gasilo 60-ak vatrogasaca s 14 vozila iz Valpova i okolnih mjesta,
Očevid su obavili policijski službenici, uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara te vještaka za požare i paljevine Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić iz Zagreba, navode u policiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.