Hrvatski radio

Radio Osijek

Vandali poharali plažu na Kopiki

31.07.2021.

17:38

Autor: Radio Osijek/TM

Vandali poharali plažu na Kopiki

Vandali poharali plažu na Kopiki

Foto: - / -

Popularna osječka Kopika, na kojoj mnogi Osječani traže osvježenje u ovim vrelim danima, za ovu je sezonu posebno pripremljena i opremljena. Plaža je "pojačana" s 6500 m³ pijeska, uređeni tuševi, postavljene ležaljke, svlačionice, odbojkaški teren... Vandali su ostavili svoj rukopis.

Prije nekoliko dana postavljena je i zaštitna mreža za kupače, uređeno dječje igralište i igralište za basket.
Jutros su radnici koji održavaju prostor tog dravskog kupališta zatekli uništene ležaljke, pokidanu odbojkašku mrežu, širom razbacano smeće, ali i razbijeno staklo. Takvo ponašanje pojedinaca osječki gradonačelnik Ivan Radić odmah je osudio i najavio sanaciju uništene imovine.
"Kažu da iznimke potvrđuju pravilo, pa je tako i u ovom slučaju. Naglašavam kako je velika većina posjetitelja odgovorna i uredna, zadovoljna sa svim učinjenim. Posjetitelji u pravilu čuvaju Kopiku kao svoju, jer ona to i jest. Plaža svih Osječanki i Osječana i njihovih gostiju. Ali neodgovorni pojedinci uspijevaju učiniti nered, štetu i potencijalnu opasnost za sve posjetitelje svojim vandalskim ponašanjem i to nećemo dozvoliti. Ovim putem poručujem da grad Osijek i njegovi građani neće tolerirati  takvo ponašanje. Uništavanje i razbijanje nije prava slika Osijeka i stoga pozivam  građane da aktivno sudjeluju i na gradonačelnik@osijek.hr prijave svako uočeno vandalsko ponašanje, jer pojedinci moraju odgovarati za učinjeno! Uz sanaciju napravljene štete i pojačan nadzor, najvažnije je da zajednički osudimo vandalsko ponašanje neodgovornih pojedinaca i nastavimo graditi sigurno i zadovoljno okruženje koje Osijek jest, sa mentalitetom pobjednika, u ovom slučaju nad vandalima", poručuje gradonačelnik Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.