Hrvatski radio

Radio Osijek

Vaterpolo u žitu ide, otpao Odojak u pijesku

14.08.2020.

13:58

Autor: Željko Kovačević

8. vaterpolo u žitu

8. vaterpolo u žitu

Foto: - / -

Danas počinje najpoznatiji slavonski vaterpolski turnir, 8. vaterpolo u žitu. Nažalost odgođeno je natjecanje odbojke na pijesku, Odojak na pijesku, a pomaknut je i termin Bistrigina, picigina na Bistrinačkoj plaži..

Ovog vikenda Bazen Belišće zauzet će sportaši rekreativci, odnosno amaterske vaterpolo momčadi. „Vaterpolo u žitu“, kao i do sada, igrat će se na skraćenom terenu prilagođenom slavonskim plivačima uz prilagoođenu minutažu od 2x4 minute, sa 6+1 igračem, a možda bude i 5+1 zbog deficita dobrih plivača. Prema dosadašnjim prijavama očekuje se 8 sastava, a za zabavni dio biti će zaduženi resident DJ-i Karašicke Republike. Turnir su pokrenuli belišćanski studenti 2013. godine, a danas je pod organizacijskom palicom Karašicke Republike i uz podršku Hrvatskog vaterpolskog saveza, Savjeta mladih Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Bazena Belišće. Vaterpolo u žitu je pratio Bistrigin, natjecanje u piciginu na Bistrinačkoj plaži koji je odgođen za početak rujna i Odojak na pjesku, odbojkaško natjecanje koje je odgođeno.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.