Hrvatski radio

Radio Osijek

Vatra progutala 10 milijuna kuna

08.10.2016.

14:09

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U požaru koji je jutros oko 4 sata, buknuo u skladištu gotovih proizvoda Drvne industrije Spačva u Vinkovcima nema ozlijeđenih osoba, a šteta se, prema neslužbenim podacima, procjenjuje na oko 10 milijuna kuna.

Prema riječima voditelja logističke potpore u Spačvi Ivana Perkovića, u požaru su izgorjeli brodski podovi spremni za isporuku kupcima te nekoliko strojeva.
"Po onome što su zabilježile nadzorne kamere vidi se da je požar izbio kod zida te sumnjamo na električne instalacije kao uzrok, ali ćemo puno više znati kada se obavi očevid", rekao je Perković dodajući kako sve upućuje na tehnički kvar kao uzrok požara. Ističe kako se, srećom, požar nije proširio na susjednu halu u kojoj se odvija finalna proizvodnja proizvoda jer bi u tom slučaju šteta bila znatno veća.
"Ovdje je najveća šteta što su izgorjeli gotovi proizvod spremni za isporuku pa ćemo vjerojatno imati problema s kupcima, ali se nadamo da će razumjeti problem na koji smo naišli", navodi Perković i dodaje da Spačva inače radi u tri smjene ali je zbog prazniika Dana neovisnosti u petak radila samo u dvije smjene te su zadnji radnici skladište napustili oko 22 sata.
Po riječima zapovjednika DVD Spačva Željka Buzova, požar je gasilo tridesetak pripadnika DVD-a Spačva i JVP Vinkovci s devet mlaznica i četiri vozila. "Lokalizirali smo požar, a sada obavljamo gašenje pojedinih manjih požara unutar skladišta", rekao je Buzov. Vatrogascima je, kaže, najveći problem predstavljala visoka toplina te goleme količine dima unutar skladišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.