Hrvatski radio

Radio Osijek

"Važna si - zaposli se i pomozi II"

01.02.2023.

12:40

Autor: HRT / Radio Osijek

Projekt

Projekt

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Ciljeve i rezultate projekta "Važna si - zaposli se i pomozi dva" predstavila je ,na uvodnoj konferenciji, Udruga Putevi milosti. Projekt je ugovoren u sklopu poziva "Zaželi" koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. 

Projekt je vrijedan 164.000 eura. U njega je uključeno 25 žena s područja Osijeka, te općina Bilje i Čepin i brinu o 200 krajnjih korisnika, istaknula je voditeljica Projekta, Kristina Antolović.

Zaposlenice odlaze u njihove domove te pružaju pomoć u kući od pranja, spremanja, kuhanja, odlaska u trgovinu ili liječniku.

Sanja Šlang ovaj posao radi prvi put. "Prezadovoljna sam i voljela bi da se Projekt nastavi. Najmlađa sam i najneiskusnija, ali sam se brzo uklopila, a sve ostalo učim od starijih kolegica na redovnimm sastancima i radionicama."

Europski projekt sufinanciran je s 15 posto iz državnog proračuna, a 85 posto iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje osam, dok žene rade šest mjeseci. Za svoj rad primat će minimalni iznos plaće u Hrvatskoj + troškove prijevoza. Nakon osam mjeseci Udruga će se prijaviti na sljedeći natječaj, a projekt će trajati tri godine. 

Projekt

Projekt

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Kristina Antolović

Sanja Šlang

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.