Hrvatski radio

Radio Osijek

Važno je ulaganje dijaspore u hrvatsko gospodarstvo

08.11.2017.

15:15

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudionici 3. Konferencije "Meeting G2" kojoj je svrha poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek susreli su se s gospodarstvenicima i čelnicima Grada i Županije

Nakon što je 7. studenoga u Kongresnom centru u Zagrebu održana konferencija "Meeting G2.3" kojoj je svrha umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku, te pomoći u ulaganjima dijaspore u Hrvatskoj, sudionici konferencije u Osijeku se se sastali s gospodarstvenicima. Organizator Konferencije je skupina Hrvata iz dijaspore i domovine. Direktor projekta Josip Hrgetić, podrijetlom iz Like, a rođen u Venezueli gdje ima vlastitu tvrtku, rekao je kako "Hrvatska ima golem neiskorišten potencijal i vrlo dobru kvalitetu života". "Čvrsto vjerujem", napomenuo je Hrgetić "da Hrvatska zapravo ima 8 milijuna stanovnika, a ta polovica u isljeništvu ključ je koji će otvoriti vrata za ulaz hrvatskih proizvoda u svijet". "Trebamo iseljenu Hrvatsku", rekao je direktor Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek Zoran Kovačević, "jer njihove poslovne veze već su nam omogućile potpisivanje brojnih ugovora". Pomoćnik ministrice gospodarstva Damir Juzbašić istaknuo je da su učinjene mnoge izmjene oko izdavanja dokumenata za pokretanja poslova u Hrvatskoj koje imaju za cilj brže dobivanje dozvola stranim ulagačima. Cilj prve konferencije održane prije dvije godine bio je privući gospodarstvenike hrvatskih korijena i međunarodne tvrtke s hrvatskim kapitalom, te poduzenike iz Hrvatske i predstaviti načine ulaganja. Prošlogodišnji Meeting imao je za temu inovacije, izvoz, privatizaciju i brendiranje Hrvatske, a ovogodišnja konferencija usmjerena je na čvršće umrežavanje poput zastupanja hrvatskih interesa u inozemstvu, te promoviranje hrvatskih proizvoda u cijelom svijetu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.