Hrvatski radio

Radio Osijek

Večeras druga Osječka ljetna noć

31.07.2021.

11:49

Autor: Stjepan Filipović

Turist. vodič Veronika Završki (Foto: Stjepan Filipović)

Turist. vodič Veronika Završki (Foto: Stjepan Filipović)

Foto: - / -

Nakon niza vrlo uspješnih koncerata i manifestacija u lipnju i srpnju, dobre vibracije se nastavljaju, te Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka u subotu 31. srpnja 2021. organiziraju drugu Osječku ljetnu noć.

Vikend pred nama s dvije atraktivne manifestacije U gostima i Osječkom ljetnom noći zaokružit će urbane sadržaje u gradu tijekom srpnja i unijeti svježinu u ove tople sunčane dane.
Na Šetalištu kardinala Franje Šepera (Promenadi) od 20 do 23 sata bit će prigodna prodaja lokalnih obrtnika i dodatni glazbeni sadržaj. Uz posebno odabrane glazbene zvuke DJ Brke koji glazbu pušta sa starih ploča, mlađi posjetitelji moći će uživati i u zabavnim radionicama za koje će se pobrinuti Kulturni centar Osijek i Udruga za rad s mladima Breza.
U Sakuntala parku, kinu Europa i kinu Urania – od 20,30 do 21 sat i 30 minuta osječki turistički vodiči predstavit će životne priče istaknutih pojedinaca iz osječke povijesti koji su upisali grad na europsku, ali i svjetsku kartu kulture i znanosti. 
U nedjelju u 20 sati kod Arheološkog muzeja bit će održana turističko - ambijentalna prredstava "Dan kada sam upoznao cara" inspirirana stvarnim posjetom cara Josipa II. Osijeku.

Veronika Završki

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.