Hrvatski radio

Radio Osijek

Većina roditelja prihvatila testiranje djece

14.02.2022.

13:41

Autor: Željka Bačić

Ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića Josip Mandurić

Ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića Josip Mandurić

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Počelo je dobrovoljno testiranje učenika na SARS-CoV-2. Postupak testiranja sada znaju i u školama i obiteljima. Pozitivnih učenika ima, ali više nema samoizolacije u razredu. 

U školama se detaljno prate rezultati prvog samotestiranja na COVID- 19, što će, ako bude dobar odaziv i iskrenost kod rezultata, omogućiti nastavu bez samoizolacije. Ravnatelj Osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku Josip Mandurić ističe kako je većina roditelja prihvatila testiranje djece. Od 350 učenika, samo 15 roditelja ne želi testiranje. Prema prvim pokazateljima, 11 učeničkih nalaza je pozitivno na kućnom testu. Sljedeći tjedan je drugi dio zimskih praznika, nakon čega će, 28. veljače, biti iskorišten drugi preuzeti test. Važna je informacija, ističe ravnatelj, koliko je djece pozitivno uoči povratka u školu. Naglašava kako je testiranje učenika odličan potez, jer je time razriješena dvojba tko treba, a tko ne treba u samoizolaciju. U školi su se dugo pokušavali snalaziti u cijeloj situaciji, budući da je puno učenika, roditelja i različitih kontakata u školi i izvan nje, zbog čega je teško bilo organizirati nastavu. Sada roditelj preuzima odgovornost oko testiranja i slanja djecu u školu, ovisno o tome kakav je rezultat testa.

Cijeli ovaj proces omogućit će da se nastava što dulje odvija uživo, čime su zadovoljni i nastavnici i učenici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.