Hrvatski radio

Radio Osijek

Većina studenata FERIT-a već ima osiguran posao

24.05.2022.

13:04

Autor: Radio Osijek

FERIT slavi 44. obljetnicu

FERIT slavi 44. obljetnicu

Foto: Radio Osijek / -

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija obilježava 44. obljetnicu. Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća dodijeljene su nagrade najuspješnijim studentima i znanstvenicima, a nazočili su joj brojni gospodarstvenici s kojima Fakultet poslovno surađuje. Istaknuto je kako većina studenata po završetku FERIT-a ima osiguran posao.

O iznimno dobroj suradnji Fakulteta s gospodarstvom govorio je dekan Tomislav Matić koji je obećao da će i dalje nastaviti obrazovati kadrove za budućnost. „Trenutačno je na Fakultetu upisano 1.700 studenata, a gotovo svi se zapošljavaju odmah nakon završetka studija jer tijekom studiranja odrađuju stručne prakse u tvrtkama, uspostavljaju prvi kontakt i praktički već imaju dogovoren potpis ugovora po završetku studija”, rekao je dekan Matić. Istaknuo je kako kontinuirano rade na unapređenju studijskih programa, prateći potrebe tržišta rada na kojem nedostaje stručnjaka zbog čega planiraju povećanje ljudskih i prostornih resursa. U Kampusu će graditi novu zgradu za koju sada financiraju projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu.

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća bio je rektor Vlado Guberac koji je istaknuo da je FERIT „jedan od stožernih fakulteta osječkoga Sveučilišta i vrlo važna spona transfera znanosti i tehnologija sa Sveučilišta u gospodarstvo pogotovo u aspektu razvoja IT sektora na području istočne Hrvatske”.

Među onima koji su danas primili nagradu za izvrsnost student je pete godine Automobilskog računarstva i komunikacija Filip Milković koji je rekao kako „studirati na FERIT-u znači dobru komunikaciju s profesorima koji su uvijek spremni pomoći, dobru komunikaciju s kolegama studentima i osiguran posao u osječkim tvrtkama koje često dolaze pokazivati kako bi bilo raditi kod njih”.

Uime Grada Osijeka svečanosti je nazočila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnović, a uime Osječko-baranjske županije zamjenik župana Josip Miletić.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija osnovan je 1978. godine kao Studij elektrostrojarstva, 1988. mijenja ime u Studij elektrotehnike, a 1990. u Elektrotehnički fakultet. Zadnju promjenu naziva radi 2016., naglašavajući usmjerenje prema računarstvu i srodnim područjima.

FERIT je suvremen i moderan fakultet koji se kontinuirano razvija u svim segmentima svoje djelatnosti. Regionalni je lider kada je riječ o studijski programima, elektrotehnike, informacijsko-komunikacijskih tehnologija te računarstva. 


FERIT slavi 44. obljetnicu

FERIT slavi 44. obljetnicu

Foto: Radio Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.