Hrvatski radio

Radio Osijek

Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

06.04.2020.

09:41

Autor: Radio Osijek/HRT/TM

Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

Foto: - / -

Svakodnevica se zbog pandemije koronavirusa promijenila i sportašima. O novim režimima treninga i svakodnevnim stvarima našoj kolegici Željki Živković ispričali su tenisačica Donna Vekić i gimnastičar Robert Seligman.

"Svi su se životi potpuno promijenili, tako i nama sportašima. Moramo biti kod kuće, otkazani su svi turniri i natjecanja tako da je i šok za nas", rekla je Vekić koja je zatim opisala kako joj izgleda dan: "Iskreno, budim se malo kasnije nego u 7 ujutro. Naspavam se i popijem kavu pa treniram ili kod kuće ili odem trčati van. Zatim učim francuski, kuham i šetam psa te provodim vrijeme s obitelji."
Svi teniski turniri su ili odgođeni do 13. srpnja ili otkazani, a sigurno se neće ove godine održati prestižni turnir na travi - treći Grand Slam sezone Wimbledon. "Bila sam dobro dok nije otkazan Wimbledon, to me potreslo i bila sam tužna. To mi je najdraži Grand Slam i turnir, ali što je tu je. Moramo se prilagoditi svi, svima je isto. Treba biti što pozitivniji i okupirati si svoje vrijeme", rekla je Vekić."Puno trčim, malo radim jogu i pilates, neke stvari koje inače nisu dio mog svakodnevnog treninga. Uživam u kuhanju, pokušavam napraviti zdravije verzije svojih najdražih deserta", dodaje 24. tenisačica svijeta.

Robert Seligman je trenutačno u procesu rehabilitacije jer je početkom sezone zadobio ozljedu. Kako sam kaže, u najboljem trenutku, kad je sve stalo. "Iznimno je teško jer nismo navikli biti kod kuće, nismo navikli ne trenirati po nekoliko sati svaki dan. Najvažnije je ostati psihološki stabilan, vjerovati da će sve ovo proći, vjerovati u sebe da ćemo se svi vratiti u formu u kakvoj smo bili prije ove krize. Na kraju godine vjerujem da će krenuti sva natjecanja, bit će teško, bit će ozljeda, ali vjerujem da ćemo se snaći i pronaći stari ritam. Malo duže spavam pa odlazim na jedan trening, u procesu sam rehabilitacije, poslije loma prsta početkom sezone. Nije mi ova situacija zato teško pala, u najboljem trenutku sam se ozlijedio kad je sve stao. Nisu treninzi kakvi bi trebali biti, sam sam tamo, odlazim na jedan sat kako bi se razgibao i ostao u kakvoj-takvoj formi. Podižem formu kondicionim vježbama i trčim", rekao je Seligman koji je sudjelovao u izazovu na društvenim mrežama koji je pokrenuo Aljoša Vojnović - izazov u kojem je potrebno trčati pet kilometara u stanu.

robert-seligman.jpg

robert-seligman.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.