Hrvatski radio

Radio Osijek

Veleposlanik Italije u Hrvatskoj Pierfranco Sacco u Vukovaru

17.07.2020.

12:32

Autor: Stjepan Filipović

Foto: www.hrv.hr

Foto: www.hrv.hr

Foto: - / -

O institucionalnoj, gospodarsko i kulturnoj suradnji u Vukovaru su razgovarali gradonačelnik Ivan Penava i veleposlanik Italije u Hrvatskoj Pierfranco Sacco. Nakon sastanka, veleposlanik je u Gradskom muzeju otvorio izložbu o talijanskoj nematerijalnoj baštini.

S poviješću i pravcima razvoja grada, kao i talijanskim tvrtkama koje posluju u Vukovaru veleposlanika je upoznao gradonačelnik Ivan Penava.
Veleposlanik Sacco otvorio je u Gradskom muzeju izložbu o talijanskoj nematerijalnoj baštini koja obuhvaća tridesetak djela suvremene umjetnosti, igračke i keramiku. Kako je ideja bila da se u gostujućem muzeju izlože stvari koje se u njemu čuvaju, ravnateljica Muzeja Ruža Marić istaknula je da je Gradski muzej u Vukovaru izložio nekoliko znakovitih elemenata nematerijalne kulturne baštine u Hrvatskoj a to su zlatovez, medičarstvo te igračaka koje su zaštićeno kulturno dobro Hrvatskog zagorja.
Izložba talijanske nematerijalne baštine u Vukovar je došla iz Bugarske, moći će se razgledati sljedećih mjesec dana, a nakon Vukovara seli u Dubrovnik.

 

gradonačelnik Ivan Penava

ravnateljica Muzeja Ruža Marić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.