Hrvatski radio

Radio Osijek

Veleposlanik Riza Poda: Iznimno dobra suradnja, još bolje perspektive

25.09.2020.

13:15

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Rekao bih da je suradnja između Albanije i Hrvatske iznimno dobra, a ovim posjetom nastojimo zbližiti dvije regije i dva grada, Osijek i Elbasan", rekao je albanski veleposlanik Riza Poda koji je danas posjetio Osijek.

U sjedištu županije primio ga ja osječko - baranjski župan Ivan Anušić.

"Bilateralni odnosi između Hrvatske i Albanije su izvrsni i nastavljaju se i dalje i razvijati. Sporazum o strateškom partnerstvu koji je potpisan u Zagrebu, a potpisnici su premijeri dvije države, svjedočanstvo je odlične suradnje. Zahvalni smo Hrvatskoj na potpori u procesu integracije i čestitamo vašoj vladu koja je izvrsno odradila razdoblje predsjedanja Europskom unijom. Albanska dijaspora u Hrvatskoj dodatni je most prijateljstva i suradnje", kaže veleposlanik Poda te dodaje: "Danas smo održali vrlo sadržajan sastanak sa županom Ivanom Anušićem, a razmatrali smo gospodarsku i trgovačku suradnju Osječko - baranjske županije i okruga grada Elbasana. Domačini su nam obećali da će posjetiti Albaniju i vjerujem da ćemo nakon toga imati još bolju komunikaciju i suradnju".

Župan Ivan Anušić najavio je skori posjet Albaniji, na koji će krenuti i gospodarstvenici, kako bi utvrdili kako konkretno prijateljstvo i dobre odnose pretvoriti u dobre gospodarske statistike.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.