Hrvatski radio

Radio Osijek

Veleposlanik SR Njemačke u Osječko - baranjskoj županiji

11.01.2023.

12:16

Autor: HRT / Radio Osijek

veleposlanik Christian Hellbach

veleposlanik Christian Hellbach

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

O odnosima Njemačke i Osječko - baranjske županije razgovarali su zamjenik osječko - baranjskog župana Josip Miletić i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Christian Hellbach.

Gospodarska aktivnost u Osječko - baranjskoj županiji povećana je 17 posto u odnosu na 2020. godinu, rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Savezna Republika Njemačka njeguje poseban odnos s Osječko - baranjskom županijom iz povijesnih razloga ali i međuljudskim odnosima, jer se velika većina njemačke nacionalne manjine nalazi u Osijeku i Osječko - baranjskoj županiji. Drago mi je čuti da se rad zastupnika njemačke nacionalne manjine vrjednuje te da ga financijski podupire vaša županija.

To nije jedini razlog posjeta Osječko - baranjskoj županiji nego je i demografski razvoj te deseta obljetnica članstva Hrvatske u Europskoj uniji koju ćemo proslaviti 1. srpnja. Naš je interes da u Hrvatskoj imamo partnera koja se i gospodarski pozitivno razvija. Drago mi je da sam čuo kako je imidž Slavonije pozitivniji nego kako se čini. To se vidi u akademskoj zajednici i gospodarstvu, rekao je veleposlanik Christian Hellbach.

Dožupan Miletić izrazio je nadu da će se suradnja Osječko - baranjske županije i Savezne Republike Njemačke dodatno osnažiti.


dožupan Josip Miletić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.