Hrvatski radio

Radio Osijek

Velik broj golubova uginuo u Osijeku

16.03.2018.

14:10

Autor: Radio Osijek

foto: Davor Lončarić / HRT

foto: Davor Lončarić / HRT

Foto: - / -

Jutros je na središnjem osječkom trgu pronađeno 20-ak mrtvih golubova, a prema dojavama sugrađana u širem centru Osijeka i 50-ak. Iz Policijske uprave Osječko-baranjske doznajemo kako se treba utvrditi je li riječ o bolesti ptica ili su golubovi namjerno otrovani.

Vlasnici pasa u Osijeku posljednjih su dana u strahu jer netko, navodno, ostavlja otrov po gradu. Prema prikupljenim podacima osječke Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja, zbog toga je, pretpostavlja se, otrovano 15-ak pasa. Unatoč tim podacima, vlasnici pasa prijavili su samo dva slučaja trovanja - doznajemo iz Policijske uprave Osječko - baranjske. Uz pse, jutros je u središtu Osijeka pronađeno 50 mrtvih golubova koje su pokupili djelatnici Higijeničarske službe Veterinarske stanice Osijek koja ih je dužna na ispravan način zbrinuti. Glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske Darijo Premec ističe kako se trenutačno istražuju dojave građana o sumnjivom prahu kojim su, navodno, otrovani psi, dok se, što se golubova tiče, tek treba utvrditi je li riječ o bolesti ptica ili su namjerno otrovani.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.