Hrvatski radio

Radio Osijek

Velika srca i vrijedne ruke Josipovčana

04.01.2021.

11:35

Autor: Amoreta Bajto

fotografije M. Perković

fotografije M. Perković

Foto: - / -

Humanitarnu pomoć stradalima u potresu u Sisačko - moslavačkoj županiji od prvoga dana prikupljaju mještani Josipovca, a brojni su volonteri, u dogovoru s nadležnim institucijama, osobno krenuli pomoći na potresom ugrožena područja.

O akciji, ali i važnosti organiziranog i sustavnog prrikupljanja i distribucije potrepština u programu Radio Osijeka govorio je josipovački volonter Marko Perković. Pojasnio je da su akciju inicirali volonteri koji su već imali iskustvo pomaganja u elementarnoj nepogodi u poplavama u Cvelferiji. Pomoć su počeli prikupljati istoga dana kada su za potres čuli, a organizirali su i dva vozila kojima su prikupljene potrepštine odvezli do potresom pogođenih područja,

Iznimno važnim smatraju koordinaciju s nadležnim institucijama i službama, jer su se na terenu osobno uvjerili da je najbolje raditi organizirano i usklađeno, a da individualni dolasci, nepotrebna i neprimjerena pomoć, te, posebice širenje panike i neprovjerenih informacija ne mogu nikome pomoći.

"Do sada su prikupljene veće količine pomoći, donacije nam neprestano stižu, a u cijelu se akciju uključilo više desetaka volontera", kaže nam Marko Perković te najavljuje da će prikupljanje i odvoz pomoći organizirati dok god je to potrebno.

Josipovčani pomažu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.