Hrvatski radio

Radio Osijek

Velika sredstva iz EU fondova za OBŽ dugo su i pametno dogovarana

13.04.2022.

12:49

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Posjet eurozastupnika Karla Resslera gradilištu Gospodarskog centra

Posjet eurozastupnika Karla Resslera gradilištu Gospodarskog centra

Foto: OBŽ / OBŽ

U posjetu Osječko-baranjskoj županiji boravio je danas eurozastupnik Karlo Ressler koji se uvodno sastao sa županom Ivanom Anušićem, a potom je obišao i gradilišta dva najveća projekta u Osijeku sufinancirana europskim sredstvima – Gospodarski centar i radove na rekonstrukciji Tvrđe.

Župan Ivan Anušić rekao je da je riječ o redovitom obilasku zastupnika svoje izborne jedinice koja je u ovom slučaju cijela Hrvatska, ali je poznato da je zastupnik Ressler Našičanin pa je posebice zainteresiran za projekte u županiji iz koje dolazi. Dodao je da je iznimno važna povezanost svih razina vlasti i stvaranje preduvjeta za dobar gospodarski razvoj kako bi se promijenila demografska slika i zaustavilo iseljavanje. U ovom se trenutku u Županiji ostvaruju brojni europski projekti koje će i danas pokazati zastupniku Ressleru , poručio je župan.

Zastupnik Karlo Ressler poručio je da europski novci nisu stigli slučajno već se o projektima dugo razgovaralo i pametno planiralo. "To bi trebala biti praksa i ubuduće, a ideja je mladima u Hrvatskoj osigurati iste uvjete za život i rad kao i u drugim dijelovima Europske unije" rekao je Ressler koji je istaknuo i značaj stalne komunikacije i povezanosti svih razina vlasti.

Nakon sastanka, eurozastupnik Ressler obišao je i gradilišta dva najveća projekta u Osijeku sufinancirana europskim sredstvima – Gospodarski centar i radove na rekonstrukciji Tvrđe. Staru gradsku jezgru obišao je u društvu gradonačelnika Ivana Radića koji ga je upoznao, kako je rekao, s činjenicom da je Osijek trenutačno jedno veliko gradilište. "U ovom trenutku realiziraju se projekti čija vrijednost premašuje milijardu kuna, velika većina njih je sufinancirana EU novcem, a eurozastupnika sam upoznao i s ostalim EU projektima - obnova tramvajske infrastrukture, izgradnja pročišćivača otpadnih voda te Centra za posjetitelje". Nakon obilaska Ressler je poručio kako Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ne treba dodatnih uputa kako povlačiti novac iz europskih fondova jer to rade sjajno te da mu se čini mi se kako se percepcije o teškoj situaciji za Osječko-baranjsku županiju i Osijek više ne mogu vezati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.