Hrvatski radio

Radio Osijek

Velike zapljene droge i oružja

23.07.2015.

14:25

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U protekla dva dana djelatnici Policijske uprave Osječko - baranjske na čak 5 lokacija otkrili su improvizirane laboratorije za uzgoj marihuane, a pretragama je pronađena i velika količina oružja.

Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama jučer je u Dalju pretražen dom 60-godišnjaka iz Dalja, a kako je istaknuo policijski službenik za odnose s javnošću Vlado Krznarić, tom je prigodom pronađen improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, ali i velika količina oružja i novca: "Pretragom je pronađeno 222 stabljike marihuane, digitalna vaga, svjetiljke i druga oprema za uzgoj biljaka. Osim toga pronađeno je 6 ručnih granata, 2 raketna bacača, automatska puška, pištolj, revolver i veća količina streljiva, te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna." - rekao je Krznarić i napomenuo kako je 60-ogodišnjak uhićen, a tijekom dana bit će predan pritvorskome nadzorniku.

Kako je istaknuo voditelj odjela za kriminalitet droga Ivan Canecki uhićeni je za proizvodnju neovlašeno koristio struju, a pronađena vrijednost na tržištu bi bila preko 200.000 kuna: "Od zapljenjenih stabljika sušenjem bi se dobilo 10-ak kilograma marihuane koja bi preprodajom dosegnula vrijednost od oko 200.000 kuna." - rekao je Canecki.

Osim u Dalju, djelatnici Policijske uprave su tijekom posljednja dva dana pretragama domova otkrili još 4 improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane: jedan u Čepinu i čak tri u Belišću. U prvih 6 mjeseci u odjelu za droge Policijske uprave evidentirali su 215 kaznenih djela zlouporabe droga za što je prijavljeno 112 osoba. U tom je razdoblju ukupno bilo 110 zapljena raznih vrsta droga, a 49 osoba je prekršajno prijavljeno za neovlašteno posjedovanje droge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.