Hrvatski radio

Radio Osijek

Veliko srce Osijeka za pomoć obitelji Šivak

02.09.2022.

13:07

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

pomoć obitelji Šivak

pomoć obitelji Šivak

Foto: Grad Osijek / -/-

Tročlanu obitelj Šivak koja je početkom kolovoza u požaru ostala bez svoga doma te je privremeno smještena u Hostelu Stara pekara, posjetio je danas zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin. Podsjetimo, u požaru obiteljske kuće početkom kolovoza u Fruškogorskoj ulici obitelj Šivak ostala je bez svega, Grad je odmah pomogao stradalim Retfalčanima, a sada se planira i gradnja novog doma.

U godini koju ćemo svi pamtiti po iznadprosječnom broju požara, jedan je u osječkoj Retfali bio posebice strašan – u požaru obiteljske kuće u Fruškogorskoj ulici obitelj Šivak izgubila je – baš sve. No, nakon mjesec dana, već su gotovi planovi za gradnju nove kuće, a obitelj je, zahvaljujući pomoći i Grada i građana, dobro zbrinuta.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji je početkom kolovoza bio i na požarištu rekao je da je sretan što je obitelj, kako je čuo, zadovoljna privremenim smještajem, no da ga još više raduje što su na putu trajnog rješenja za novi dom ove tročlane obitelji. Pohvalio je poduzetnike koji su već pomogli te pozvao sve građevince i sve Osječane da svojim prilozima pomognu gradnju nove stambene kuće u Fruškogorskoj. Vulin je zaključio da je tužna priča ipak poslala dobru poruku o građanima koji brinu jedni za druge i Gradu koji zna pomoći svojim građanima u slučaju potrebe.

Radmila Šivak prisjetila se strašnog požara koji im je sve uništio ali i iskoristila prigodu za zahvaliti svima koji su pomogli.

Galerija
pomoć obitelji Šivak, Foto: Grad Osijek/-/-
pomoć obitelji Šivak, Foto: Grad Osijek/-/-
Galerija
pomoć obitelji Šivak, Foto: Grad Osijek/-/-
pomoć obitelji Šivak, Foto: Grad Osijek/-/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.