Hrvatski radio

Radio Osijek

Vesela, šarena povorka prošetala Donjim gradom

25.02.2019.

10:27

Autor: Radio Osijek

Foto: HRT/SK/SB

Foto: HRT/SK/SB

Foto: - / -

U pokladnoj povorci Dječjeg vrtića Mak 180 djece ponosno je danas pokazalo maske koje su proteklih tjedana izrađivali na radionicama, a ovaj je put tema povorke bila - energetska učinkovitost i štednja.

Bila je to već 22. pokladna povorka vrtića koji nosi zlatni status međunarodne eko škole. Zaslužili su ga zbog toga što svakodnevno u slopu integriranog programa djecu upoznaju s potrebom odvajanja otpada i odgovornim ponašanjem prema prirodi.

"Sugrađanima želimo predstaviti naš energetski plan, a djeca su podijeljena u 8 skupina od kojih svaka nosi poruke o potrebi odgovornog odnosa prema energiji i korištenju energije iz prirode. Djeca kroz igru u vrtiću i događanja poput ovoga nauče puno toga što kasnije nadograđuju", rekla je odgojiteljica i koordinatorica eko programa u vrtiću Dunja Vorkapić.

U povorci su bili i roditelji koji su djeci na radionicama pomagali u izradi maski što su ih danas pokazali. Te su radionice dio eko-sadržaja koji se uvode u sve segmente odgojno-obrazovnog rada u vrtiću koji, kako su nam rekli, želi steći i dijamantni eko status.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.