Hrvatski radio

Radio Osijek

19:10 / 10.10.2020.

Autor: Željko Kovačević

Vesna Vučemilović - Osnivamo 10 do 15 ogranaka svaki vikend

Hrvoje Bubalo, Vesna Vučemilović (foto Ž. Kovačević)

Hrvoje Bubalo, Vesna Vučemilović (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Hrvoje Bubalo, 43-godišnji voditelj Merkur Osiguranja u Osijeku, nekadašnji igrač NK Osijeka, predsjednik je novoosnovanog ogranka Domovinskog pokreta, Gradske četvrti Donji grad. Odlučeno je to nakon današnje osnivačke skupštine na kojoj je bila saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Komentirajući stanje u stranci, nositeljica Domovinskog pokreta za 4. izbornu jedinicu na zadnjim parlamentarnim izborima, Vesna Vučemilović je rekla,

„Mi smo treća po veličini parlamentarna stranaka u Republici Hrvatskoj i zanimaju nas svi izbori, lokalni, parlamentarni i europski. Ne mogu u ovoj izgradnji naše mreže izdvojiti niti jedan dio Hrvatske u kojima se ljudi više ili manje učlanjuju u stranku. Rekla bih da je to nekako podjednako. Imamo puno kvalitetnih ljudi, a po broju ogranaka i strukturi, uspoređujemo li se s HDZ-om, koji gradi strukturu tridesetak godina ili SDP-om koji je naslijedio mrežu još od prije, mi smo treća opcija, u usponu, i s nama se druge stranke, osim spomenutih, ne mogu uspoređivati. Do sada smo imali preko 60 ogranaka, a svaki vikend osnivamo 10 do 15 novih ogranaka. Krećemo uskoro i s osnivanjem županijskih ogranaka, a sve bi trebalo završiti do 1. prosinca. 

Rad u Saboru je zahtjevan, no mislim da smo već sada opravdali povjerenje građana. Primjerice prošli smo tjedan poslali interpelaciju za projekt Krš – Pađene. Riječ je o slučaju koji vuče korijene još iz 2013. godine, a naši će građani platiti 2,2 milijardi kuna više jer se pogodovalo investitorima. Zanimljivo je da se projekt „vuče” kroz više vlada i pored nekoliko ministara. Želja nam je ukazati i na demografski problem poglavito u Slavoniji gdje iseljavanje još nije zaustavljeno. Prema demografima, u Hrvatskoj nas je ostalo oko 3,8 milijuna, a to je značajan pad od zadnjeg popisa stanovništva!”, zaključila je Vesna Vučemilović.

Našto kasnije u Valpovu, za predsjednika valpovačkog ogranka Domovinskog pokreta izabran je  46-godišnji, Bruno Čačić, učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi Petrijevci.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.