Hrvatski radio

Radio Osijek

Veterani darovali igračke vrtiću u Vardarcu

13.10.2017.

13:32

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga veterana vojne policije Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organizairala je humanitarnu akciju kojom su odlučili razveseliti djecu u Vardarcu. Dječjem vrtiću Grlica u Bilju, podružnici u Vardarcu, darovali su igračke vrijedne tri tisuće kuna.

Predsjednik Udruga veterana vojne policije Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Stipe Modrić izjavio je kako je akciju pokrenuo jedan od članva udruge - Ivica Ranogajac, a nakon što je akciju poduprla tvrtka Baustoff metall Hrvatska igračke su dopremljene u Vardarac. "Mi kao udruga želimo sudjelovati u razvoju našeg društva i želimo se što bolje integrirati u društvo", rekao je Modrić čija udruga postoji tri godine i okuplja veterane vojne policije. 

Djeca u vrtiću u Vardarcu pozdravila su branitelje pjesmom, a u njihovo se ime zahvalila odgajateljica Betilija Berti te predala prigodne dječje crteže u znak zahvalnosti za darovane igračke.


Zahvalio se i načelnik Općine Bilje Željko Cickaj. Rekao je kako općina dobro surađuje s veteranima vojne policije čija donacija zaslužuje pozornost, a volio bi da se i druge udruge proizašle iz Domovinskog rata aktivnije uključe u život zajednice, a ne samo u aktivnosti vezane uz Domovinski rat. Cickaj je dodao kako na području općine nedostaje mjesta u dječjim vrtićima- u Bilju je 140 djece, osiguran je i dnevni boravak za djecu do 5. razreda osnovne škole, ali zapravo ima mjesta samo za 120 djece. U Lugu usluge dječjeg vrtića koristi 12 djece, a po 15 u Kopačevu i Vardarcu. Očekuje se i gradnja novog vrtića u Kopačevu, a ove je godine upisano 10 djece više nego prošle godine. "Na žalost, Bilje nije izuzetak i iz općine ljudi iseljavaju, ali ohrabruje činjenica da se u vrtić upisuje sve više djece. To nam daje pravo da zaključimo kako je ovdje bolje nego u nekim drugim krajevima Hrvatske", rekao je Željko Cickaj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.