Hrvatski radio

Radio Osijek

Veza za investicije- Mesić u Belišću

02.02.2017.

15:20

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši predsjednik Stjepan Mesić pomoći će uspostavi gospodarskih veza koje bi trebale donijeti nove investicije gospodarstvu Belišća. Potvrđeno je to na radnom sastanku belišćanskoj gradskoj upravi.


Belišće je zadržao tradiciju industrijskoga grada. Dvije su tvrtke, Harburg-Freudenberger i DS Smith Croatia, koje nose gospodarstvo grada, ali i cijele Županije osječko- baranjske ostvarujući 61 posto ukupne dobiti. Grad Belišće je, rečeno je na radnom sastanku, na 51. mjestu po uspješnosti od 556 općina i gradova u Hrvatskoj, ali nastoji na svaki način omogućiti novo investiranje u gospodarstvo, s naglaskom na radna mjesta. Gradonačelnik Dinko Burić je istaknuo kako je dobrodošao svatko tko je spreman ulagati u Belišće ("svi osim ISIL-a"). Istinska vrijednost su dobri poduzetnici, a dužnost je grada pomoći im- kazao je Burić. Župan Vladimir Šišljagić je ponovio kako više od 10 godina upozoravaju na stanje u Slavoniji, gdje je rat ostavio teške posljedice, a onda ju je poharala kriminalna privatizacija. Ipak se može puno toga ispraviti zajedničkim lobiranjem i djelovanjem te povlačenjem sredstava. Svojim pozanstvima u svijetu Belišću će pomoći njegov počasni građanin Stjepan Mesić, pa su od njega velika očekivanja. Poruka je sa sastanka da Slavonija nije izgubljena , samo je treba organizirati, zato je dana i potpora Projeku Slavonija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.