Hrvatski radio

Radio Osijek

Vijećnici platforme Možemo za novu odluku o plaćanju dječjih vrtića u Osijeku

18.01.2022.

13:37

Autor: HRT Radio Osijek

Možemo

Možemo

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

S 31. prosincem prošle godine završila je mjera kojom je, u vrijeme pandemije , u slučaju da djete ne ide u vrtić više od 30 dana, cijena koju roditelji plaćaju za poludnevni boravak djece u osječkim vrtićima umanjena s 400 na 200 kuna. Plaćanje te usluge bila je tema konferencije za novinare gradskih vijećnika platforme Možemo Borisa Kiša i Katarine Kruhonje.

Gradskom vijeću vijećnici platforme Možemo ponovili su prijedlog nove odluke koju su već uputili u studenom prošle godine, a predlažu da, u slučaju kada dijete u vrtić ne ide 30 i više dana, cijena koju roditelji plaćaju bude 100 kunam a ako ne ide u vrtić 5 i više dana, cijena umanji i prilagodi. Mjera je završila ali korona nije, upozorava vijećnica Kruhonja te traže da se Gradsko vijeće sastane i hitno donese nove mjere o načinu plaćanja i udjelu koji plaćaju roditelji za boravak djeteta u vrtiću i dane koje, zbog situacije s koronavirusom, dijete ne dolazi u vrtić. Poslušajte gradske vijećnike Borisa Kiša i Katarinu Kruhonju.    

press Možemo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.