Hrvatski radio

Radio Osijek

Vikend u znaku oktanskog sporta

23.05.2022.

14:25

Autor: HRT Radio Osijek

27. Street Race Show u Osijeku

27. Street Race Show u Osijeku

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Miris oktana i spaljenih guma ponovno će se ovog vikenda širiti iz Sportsko-zračne luke Osijek-Čepin koja će biti poprištem 27. izdanja Osijek Street Race showa. Ljubitelje ovog sporta, ali i automobilizma općenito, u subotu i nedjelju očekuje jurnjava od ranih jutarnjih sati te više od 150 natjecatelja iz 5 zemalja otkriveno je na najavnoj konferenciji za medije.

Ove brojke čine Osijek najjačom utrkom ove vrste u regiji kaže predsjednik Autokluba Slavonija Rudolf Kalkan te dodaje kako su brzine kojima će posjetitelji moći svjedočiti uistinu nevjerojatne „Osijek je svojevrsna Meka i mjesto gdje svi najbrži vozači regije dolaze oboriti svoje rekorde te će od 180 koje očekujemo više od 150 biti vrhunskih. Radi se o automobilima od 1500 do 1700 konjskih snaga, koji izlaze van brzinom većom od 300 km/h te neki od njih moraju kočiti i padobranom”. 

27. Street Race Show u Osijeku

27. Street Race Show u Osijeku

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Radi se o manifestaciji koja je veliki broj poklonika kroz godine stekla i u samom Osijeku, a kao i prethodnih i ove godine Street Race se odvija uz punu podršku Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka "I sam sam ljubitelj ovog oktanskog sporta stoga mi je izuzetno drago što je upravo Osijek regionalno središte ovih utrka. Našu podršku uvijek imaju, a imat će i veću, jer ćemo pokušati s AK Slavonija pokušati osigurati i još bolju infrastrukturu i promociju kako bismo cijeli događaj digli na još veću razinu" poručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.


Osim auto utrka program obuhvaća i moto utrke, Streetstyle natjecanja te sav popratni sadržaj koji se vezuje uz ovakve manifestacije. Program oba dana započinje od 8h ujutro, a traje do 20h.


Više o prvom ovogodišnjem izdanju Osijek Street Race showa poslušajte u izjavama:

Predsjednik AK Slavonija Rudolf Kalkan i dogradnačelnik Dragan Vulin

Galerija
27. Street Race Show u Osijeku, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek
27. Street Race Show u Osijeku, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek27. Street Race Show u Osijeku, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek27. Street Race Show u Osijeku, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek27. Street Race Show u Osijeku, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.