Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovačke "Bubamare" donirale sredstva za Bubabar

18.01.2017.

13:55

Autor: HINA/Radio Osijek/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" dobila je 17 500 kuna od humanitarnog devetog Rock Marinfesta, a prihod je u cijelosti namijenjen uređenju i opremanju Bubabara u kojem će raditi članovi udruge, prvenstveno oni s Downovim sindromom.

"Prihodi s Rock Marinfesta koji je održan 28. prosinca u vinkovačkom Vanilla klubu, iznosili su 54 000 kuna, a rashodi 36 500 kuna",  rekao je na konferenciji za novinare u Vinkovcima predstavnik "Bubamare" Ivan Grigić.
Zahvalio je svima koji su se odazvali na humanitarni rock koncert ili na druge načine pomogli njegovo održavanje.
Najavio je da će se koncert, koji se održava u spomen na Marina Pokrovca, tragično preminulog gitaristu rock skupine "Majke", za svoju 10. obljetnicu, vratiti na staru, dvodnevnu, koncepciju gdje će prvoga dana nastupati lokalni bendovi iz Vinkovaca i okolice, a drugoga dana profilirani glazbenici.
Na deveti Rock Marinfestu sudjelovali su bendovi Mort, Brkovi, Septica, The Karambol, Bruno i +40 te Edo Majka i Frenki, kao i Jale. Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" Vinkovci ima oko 1 500 članova i kao jedina u Hrvatskoj okuplja sve osobe s invaliditetom.
Njihov projekt "Bubabar" naišao je na velik odjek u Hrvatskoj i u inozemstvu te je proglašen drugom najboljim crowdfunding kampanjom u 2016. u Hrvatskoj u kojoj je prikupljeno 16.821 dolar od 531 osobe.
Prostor za Bubabar udruzi je dao Grad, a oko 500 četvornih metara prostora udruga će sama urediti u bar pa će osobe s Downovim sindromom ostvariti temeljno ljudsko pravo - pravo na rad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.