Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovački maturanti volonteri godine

11.06.2020.

14:08

Autor: HRT web

foto HRT web

foto HRT web

Foto: - / -

Vinkovački maturanti Valentina i Jakov pripremali su se za maturu, a u slobodno vrijeme su pomagali starijima, bolesnima i siromašnima. Godinama su dio vrijedne ekipe vinkovačkog Crvenog križa pa su proglašeni volonterima godine.

Svaki paketić hrane koji baka Katica dobije za nju je spas. „Ne moram kupovati odmah. Imam malo hrane trošim koliko ima”, govori Katica Filipović, umirovljenica iz Vinkovaca. Osmijeh i toplu riječ čuva za volontere Valentinu i Jakova. S njima dijeli sreću i tugu. „Pričam da sam sama i da mi je teško pošto nemam nikoga”, rekla je Katica.

Iako ovih dana pišu maturu, mladi volonteri svoje vrijeme nakon školskih obveza daruju starima i bolesnima. „Nekad je dovoljna samo neka lijepa riječ da bi nekoga usrećili”, naglašava Valentina Kostančar, "Volonterka godine" iz Privlake.

 Kad sam prvi put došao odmah sam shvatio da je to nešto što će me držati ispunjenoga cijelog mog života”, govori Jakov Zucić, "Volonter godine" iz Vinkovaca.

Na njih se, u Crvenome križu kažu, može računati danju i noću. I zato su proglašeni volonterima godine. „Dali su se maksimalno, znači nije bilo aktivnosti koje smo mi provodili s mladima unazad godinu dana da njih dvoje nisu sudjelovali”, naglašava Tena Galić, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci.

 Mislim da je nagrada volontera godine zapravo simbol za onu još veću nagradu koju dobivamo ovdje u Crvenome križu, a to je ta ispunjenost i značenje”, govori Jakov Zucić. A najveća im je nagrada, kažu, osmijeh i zahvalnost onih kojima su pomogli.

 

foto HRT web

foto HRT web

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.