Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovački 'Polet' predstavio sedam novih autobusa

04.02.2020.

15:48

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

'Za gradsku tvrtku Polet d.o.o. 15 milijuna kuna vrijedan projekt, a građani su dobili ugodnije i ekološko sredstvo za prijevoz. Ovi autobusi sigurno će i uljepšati naše ulice' - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić. Zahvalio resornom ministarstvu i na drugim važnim projektima za Vinkovce.

"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo je projekt nabavke novih autobusa vrijedan 315 milijuna kuna, ukupno 187 autobusa za devet hrvatskih gradova. Ovdje u Vinkovcima predstavljamo 7 novih autobusa - ukupna vrijednost ovoga projekta je 15 milijuna kuna. Od toga iznosa je 12 milijuna kuna ili 85 % bespovratnih EU sredstava, a 15 % ide iz državnog proračuna. Gradu Vinkovcima odnosno gradskom poduzeću koje se bavi prijevozom na lokalnoj razini na taj način ukupno dodjeljujemo 100 % sredstava za ovaj projekt", istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Vinkovački prijevoznik na završnoj je konferenciji projekta organizirao i prvu promotivnu vožnju novim autobusima. Uz 'Poletovce', predstavnike Gradske uprave i građane, Vinkovcima se u jednom od novih autobusa provezao i ministar Butković. 

Iz prve tranše, nastavio je, nabavljeni su svi autobusi, a u pripremi je  novi program za još 300 dodatnih autobusa. U Hrvatskoj će europskim novcem biti zamijenjena polovica od 1100 autobusa, najavio je ministar Butković o projektu koji je u pripremi. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istaknuo je kako je vrlo značajno kada jedna gradska tvrtka ostvari tako vrijedan projekt - iznimno važan i za građane.

"Za tvrtku Polet, gradsku tvrtku, ovo je vrijedan projekt u iznosu od 15 milijuna kuna. Važno je isto tako da su građani dobili  ugodnije i ekološko sredstvo za prijevoz, a ovi autobusi sigurno će i uljepšati naše ulice. Zahvalio bih Ministarstvu na ovome i svim projektima važnima za nas, od obilaznice Vinkovaca i svega ostaloga što smo napravili do nadvožnjaka Borinci i Ulice Ruđera Boškovića čija rekonstrukcija počinje 1. ožujka. Hvala i čestitke svima koji su sudjelovali na ovom projektu i idemo raditi dalje sve ove projekte koji će doprinositi razvoju Vinkovaca, a onda i Vukovarsko-srijemske županije i Slavonije”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Zadovoljstvo projektom koji kvalitetniji prijevoz osigurava i za učenike, izrazio je župan Božo Galić.

"Izuzetno je važno što su ovo autobusi koji voze i učenike. Mi smo kao Županija jedan od značajnijih partnera Poletu i kada je riječ o javnom prijevozu u cijelosti sigurno je da sam zadovoljan ovim projektom. Želim da se to nastavi i dalje i što više ovakvih kvalitetnih autobusa za javni prijevoz, ne samo učenika nego svih putnika na cijeloj županiji i kada napravimo plan javnog prijevoza da se Polet u to uklopi i možda dobije koncesiju za cijeli javni prijevoz u našoj županiji", istaknuo je župan Galić.

Direktor Poleta d.o.o. Mijat Kurtušić nabavku sedam novih modernih autobusa istaknuo je da je osnovni cilj bio je podići kvalitetu javnog prijevoza građana Vinkovaca. 'Na to nas je potaknula starost autobusa, velika potrošnja goriva, ekološki neprihvatljivi autobusi s velikom emisijom CO2 plinova, onemogućen ili otežan prijevoz starijih osoba i invalida. Sada imamo moderne, ekonomične, ekološke autobuse prilagođene potrebama osoba u invalidskim kolicima, starijih osoba kao i svih osoba koje se otežano kreću i ovo je projekt koji sigurno zaslužuju građani Vinkovaca”, istaknuo je Kurtušić.

Kurtušić je najavio i daljnje korake u poslovanju tvrtke Polet. Već su, kazao je, u planu dva nova projekta, jedan za obnovu autobusnog kolodvora vrijedan 15 milijuna kuna, a drugi za nabavku deset novih autobusa za prijevoz unutar županije i međužupanijski prijevoz.

 

 

 

 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.