Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja

23.12.2019.

11:56

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja

Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja

Foto: - / -

Opća županijska bolnica Vinkovci dobila je danas tri nova ultrazvučna uređaja vrijedna 1,5 milijuna kuna, a na uporabu su ih predali vukovarsko-srijemski župan Galić i vinkovački gradonačelnik Bosančić, koji su iz proračuna osigurali sredstva za nabavu uređaja.

Odjel ginekologije dobio je 4D ultrazvučni uređaj s četiri sonde. Uređaj ima mogućnost fetalnog ultrazvučnog pregleda kojim se mjeri biometrija ploda i mogućnost color doppler pretrage. Druga dva ultrazvučna uređaja namijenjeni su odjelima za ortopediju i urologiju. "S ova tri uređaja napravili smo iskorak u kvaliteti ultrazvučnih pregleda, ali i zaokružili cjelinu u koju smo krenuli kad smo premjestili ginekološku ambulantu u nove prostore", rekao je primajući donaciju ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice dr. Kruno Šporčić. Zahvalio je vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću i vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću na osiguranim sredstvima za nabavu uređaja.
Vinkovačka bolnica raspolaže sa 16 ultrazvučnih uređaja, namjera je nabaviti još jedan za Odjel pedijatrije, a jedan moderni ultrazvnučni uređaj očekuje se početkom 2020. godine i na Odjelu radiologije. Ravnatelj Škopčić najavio je da bi idući korak u razvoju vinkovačke bolnice bio novoformirani Odjel neurorazvojne medicine, gdje je već osiguran kadar, poput psihologa, logopeda i posebno educiranog fizioterapeuta, odnosno opremanje tog odjela potrebnom opremom. Izrazio je uvjerenje da će i lokalna samouprave prepoznati bolničke napore u unapređenju bolničkih usluga napose za najranjivije skupine. Govoreći o planovima, dr. Šporčić je rekao da je za županijsku bolnicu u Vinkovcima, s obzirom na područje koje pokriva, od krucijalne važnosti nabava uređaja za magnetsku rezonancu, te se o tome pregovara s Ministarstvom zdravstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.