Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovčanima sedam novih autobusa

07.03.2018.

12:11

Autor: Radio Osijek/HINA

polet vinkovci fotografija autobusi.org

polet vinkovci fotografija autobusi.org

Foto: - / -

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor vinkovačkog putničkog prijevoznika Polet d.o.o. Mijat Kurtušić u Vinkovcima su potpisali ugovor o međusobnim odnosima kojim se Poletu omogućava nabavka sedam novih autobusa, financiranih u cijelosti s 12 milijuna kuna iz EU fondova.

"Sedam autobusa trebalo bi biti dostatno za popunjavanje voznog parka u Vinkovcima", rekao je Kurtušić. Dodao je da Polet dosad nije koristio financijska sredstva iz EU fondova i ovo mu je prvo takvo ugovaranje, no uskoro će se prijaviti i za financiranje energetske učinkovitosti i obnove Autobusnog kolodvora. Vinkovački Polet je gradski, županijski i međužupanijski prijevoznik putnika koji zapošljava 165 uposlenika, a 80 autobusa u vlasništvu toga poduzeća godišnje preveze više od dva milijuna putnika. "To je primjer koji bi trebale slijediti i ostale gradske tvrtke kada je riječ o ulaganjima. Nabavka novih autobusa doprinjet će sigurnosti prometa u gradu Vinkovcima i povećati komunalni standard građana", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te naglasio da će Grad Vinkovci, potpisivanjem ugovora s Poletom, biti jamac da će se planovi o nabavi novih autobusa i ostvariti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.