Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Energetska obnova vrijedna 37 milijuna kuna

22.05.2020.

13:37

Autor: Radio Osijek/ MP

foto: Grad Vinkovci

foto: Grad Vinkovci

Foto: - / -

O projektima energetske obnove, vrijednim 37 milijuna kuna, u Vinkovcima je s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem razgovarao direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić. Najavljena su nova ulaganja, radovi se nastavljaju.

Direktor Fonda Siniša Kukić u izjavi novinarima uoči sastanka naveo je kako su projekti energetske obnove vrijedni oko 600 milijuna kuna, te da se energetska obnova obiteljskih kuća predviđa provesti s oko dvjesto milijuna.

"Održali smo radni sastanak s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na kojem smo razgovarali o gospodarenju otpadom na području Grada Vinkovaca, energetskoj obnovi javnih zgrada kao i o najavi ovogodišnjih javnih poziva Fonda" - istaknuo je nakon sastanka i obilaska vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.
Nakon sastanka, sudionici su obišli vinkovačku osnovnu školu „Antun Gustav Matoš“ na kojoj su u tijeku radovi energetske obnove.
"Grad Vinkovci aktivno provodi projekte energetske obnove zgrada javne namjene u koje će biti uloženo više od 37 milijuna kuna, a novu su strukturu dobili Dječji vrtići Stribor, Pčelica i Budućnost te uskoro O.Š. „A.G. Matoš“ i Vladimira Nazora, zgrada Arhiva i zgrada „Hrvatski sokol“" - podsjetio je vinkovački gradonačelnik, istaknuvši da je u provedbi navedenih projekata vidljiva dosadašnja odlična suradnja, te ističe kako vjeruje u njezin nastavak u budućim projektima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.