Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: HDZ-ov Dražen Milinković novi - stari predsjednik Skupštine VSŽ

17.06.2021.

13:47

Autor: HINA/Marija Vukasović Petrinović

fotografije: HRT/mvp

fotografije: HRT/mvp

Foto: - / -

U Vinkovcima je na konstituirajućoj sjednici vukovarsko-srijemske Županijske skupštine za predsjednika izabran HDZ-ov Dražen Milinković, koji je i u prošlome mandatu obnašao tu dužnost. Novom sazivu Skupštine čestitao novi župan Damir Dekanić (HDZ):"Suradnja će biti dobra i s oporbom".

"Mislim da će svi vijećnici ovoga saziva raditi i djelovati u korist građana županije. Svi zajedno potrudit ćemo se donositi dobre odluke kako bi Vukovarsko-srijemska županija što više napredovala. U tim nastojanjima očekujem i podršku oporbe jer nam je cilj zajednički - dobrobit građana", poručio je Milinković.
Čestitajući mu na izboru za predsjednika Županijske skupštine, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (HDZ) kazao je kako je u županiji puno posla, a sastav Skupštine jamči da će suradnja biti dobra i s oporbom. Kao najzahtjevniji problem s kojim se suočio u prva dva tjedna mandata župana, Dekanić je naveo zdravstvo i dug vinkovačke Opće županijske bolnice čiji je županija osnivač i vlasnik. "Nastojimo taj problem razriješiti i vjerujem da ćemo u tom području napraviti iskorak u pozitivnom smjeru"- ocijenio je Dekanić.
Većinu u Županijskoj skupštini, rekao je,  čini koalicija okupljena oko HDZ-a uz podršku Nezavisne liste Tomislava Panenića i pojedini vijećnici s liste Hrvatskih suverenista i njihovih koalicijskih partnera.
U Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije je 37 vijećnika od kojih HDZ s koalicijskim partnerima ima 16 vijećnika, Domovinski pokret i koalicijski partneri imaju devet, Hrvatski suverenisti i koalcijski partneri pet, SDP tri dok po dva vijećnika imaju SDSS i Nezavisna lista Tomislava Panenića.
S obzirom na to da u Županijskoj skupštini nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, broj članova Skupštine povećat će se za troje vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine za čiji će se izbor raspisati dopunski izbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.