Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: konferencija "Sinergija kao ključ oporavka"

12.06.2017.

12:50

Autor: Radio Osijek/AB/IR

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vinkovci su domaćin šeste regionalne konferencije gospodarstvenika "Sinergija kao ključ oporavka". Rasprava o temi "Organizirano i jedinstveno domaće tržište - mogućnosti i vizija", okupila je brojne sudionike među kojima i ministricu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac.

Na 6. regionalnoj konferenciji "Sinergija kao ključ oporavka" koja je u Vinkovcima okupila 160 sudionika, istaknuta je važnost političke stabilnosti za gospodarstvo i udruživanja poduzetnika u tržišnom nastupu. Politička stabilnost od ključne je važnosti za ulaganja, investicije i razvoj poduzetništva, ocijenila je na otvaranju ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.
Za srpanj je najavila sastanak vladinih dužnosnika i novoizabranih župana, gradonačelnika i načelnika o utvrđivanju smjernica za donošenje državnog proračuna za 2018. godinu. "S obzirom na pokazatelje gospodarskog stanja - od proračunskog deficita, najava Europske komisije o gospodarskom rastu i razvoju kao i padu nezaposlenosti, možemo reći da su se stvari u gospodarstvu počele kretati u puno boljem smjeru. Pokazatelji kojima raspolažemo to nam pokazuju", ustvrdila je ministrica Žalac. Mara Majstorović iz tvrtke-organizatora skupa Lotusmedia, ustvrdila je kako je malo i srednje poduzetništvo umorno od čekanja pozitivnih pomaka koji bi mu dali vjetar u leđa. "Čekanje više nije opcija i vrijeme je da razmotrimo udruživanje, jer svrha udruživanja je uvijek dobrobit i podjela znanja i resursa sa zajedničkim ciljem. Shvatimo li da je bogata Slavonija u rangu s Likom na začelju ljestvice proakitvnosti, optimizma i motivacije, trebamo se zapitati gdje nas vodi daljnje nedjelovanje", poručila je Majstorović. Predsjednica HGK - Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković smatra da mnogi poduzetnici još uvijek nisu prepoznali važnost zajedničkog djelovanja i istupa na tržište. 
Tijekom konferencije bit će prikazani primjeri dobre prakse poduzetnika o čemu će uz ostale govoriti predsjednik Zadruge Vinkovačka šparoga Mirko Bošković, predsjednica Udruge Češnjak Mara Čuljak, vlasnik Exotic-Pannonie Tihomir Sotinac, vlasnica licence Business Cafe Srbija Marija Radojčić i drugi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.