Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: 'Meet us' inicijativa - sjeme buduće suradnje

20.02.2019.

18:47

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

U sklopu 'Meet us' inicijative gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sastao se s predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj. Razgovaralo se o brojnim temama suradnje, najviše o gospodarstvu.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić zaželio je dobrodošlicu izaslanstvu iz Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, pozivajući ih da upoznaju najstariji europski grad i prijestolnicu tradicijske kulture koja se ponosi "Vinkovačkim jesenima", te istaknuo kako je obradovan činjenicom da se gostima možemo najbolje predstaviti i  otvoriti zajedničke teme posvećene suradnji u budućnosti.

"Nadam se da smo ovim susretom posijali sjeme buduće suradnje i da ćemo uskoro razgovarati o jednom gospodarskom projektu u Vinkovcima" - rekao je među ostalim Bosančić, najavljujući kako će budući sastanci biti posvećeni toj temi. Istaknuo je kako je, kad je o Vinkovcima riječ - zadovoljan privlačenjem novca iz fondova EU, te mogućnostima ulaganja u gospodarstvo. Među primjerima razvojnih mogućnosti, vinkovački gradonačelnik naveo je projekt Tehnološkog parka.

U razgovoru s novinarima, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Wylita Bell o dojmovima razgovora rekla je, među ostalim, kako je riječ o prvom od mnogih putovanja u Vinkovce.

"Zadovoljni smo susretom i počašćeni srdačnom dobrodošlicom gradonačelnika. Vjerujem i znam da je riječ o prvom od mnogih naših posjeta. I radujem se budućoj suradnji" - naglasila je Bell u stanci sastanka s vinkovačkim domaćinima.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.