Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci pomažu ugostiteljima s 2000 kuna po zaposleniku

01.03.2021.

14:42

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Gradske će vlasti vinkovačkim ugostiteljima podijeliti 2000 kuna jednokratne pomoći po zaposleniku kako bi im pomogle prebroditi teškoće u poslovanju zbog pandemije koronavirusa, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Bosančić.

"Znamo koliko su naši ugostitelji imali problema u posljednje vrijeme, koliko su dugo bili zatvoreni. Odlučili smo im stoga pomoći i za tu je svrhu osigurano 800.000 kuna, koji će biti podijeljeni tako da će prijavitelji dobiti 2000 kuna po zaposleniku", kazao je Bosančić. "Ugostitelji su važan dio poduzetništva u našem gradu i svako radno mjesto koje o njima ovisi također je od neprocjenjive važnosti", poručio je gradonačelnik dodavši kako ugostitelji i dalje mogu očekivati da će najam javnog prostora plaćati samo jednu kunu.
Najavio je i ukidanje gradskog poreza na potrošnju s prvim danom sljedeće godine. "Stopa poreza na potrošnju u Vinkovcima iznosi 3,5 posto, time smo godišnje uprihodovali oko 900.000 kuna. Sada želimo tu stopu svesti na nulu kako bi pomogli svima kojima ona predstavlja opterećenje", kaže Bosančić.
Prošlog tjedna objavljen je javni poziv za nove poduzetnike, podsjetio je, a riječ je o jednokratnoj potpori Grada u iznosu od 5000 kuna.

foto: Grad Vinkovci

foto: Grad Vinkovci

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.