Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Prvi Dani otvorenih vrata Turističke zajednice

30.08.2018.

13:04

Autor: Radio Osijek

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Dani otvorenih vrata Turističke zajednice grada Vinkovaca će se u svom prvom izdanju održati od 3. do 6. rujna. Ususret Vinkovačkim jesenima najavila ih je direktorica gradske Turističke zajednice Martina Matković.

Predavanja , prezentacije, šetnja najstarijim europskim gradom uz licenciranog turističkog vodiča,  prikaz 'Živuće povijesti' pod nazivom "Stari Vinkovci bana Šokčevića" - dio je programa za sve zainteresirane. 

U ponedjeljak (3. rujna) od 9 do 11 sati  znatiželjni će moći zaviriti u dio zanimljivosti iz arhive Turističke zajednice grada Vinkovaca, a u poslijepodnevnim satima, od 17:00 do 17:30 kratko se družiti u prostorijama turističkog ureda i pogledati zanimljivu prezentaciju „Gdje kupiti suvenir? ili „Ima li željezara u Vinkovcima?“. U 18:00 sati započinje „Vinkovačka avantura“ - šetnja gradom i obilazak rodne kuće Ivana Kozarca u pratnji turističkog vodiča.

U utorak (4. rujna) u isto vrijeme prijepodne moguće je zaviriti u arhivu vinkovačke Turističke zajednice, a za poslijepodne su planirane prezentacije:

17:00 – 17:30 „Vinkovci – najstarije naselje u Europi“

18:00 – 18:30 „Imamo li turista u Vinkovcima?“

19:00 – 19:30 „(Ne)istine o Vinkovcima” –Hrvoje Vulić, dipl.arh. kustos GMVK

U srijedu 5. rujna ponavlja se prezentaciju, za sve koji ju nisu pogledali: u 17:00 sati „Gdje kupiti suvenir? ili Ima li željezara u Vinkovcima?“,a posjetitelji će se moći i fotografirati sa carem Valensom i banom Šokčevićem od 18:00 do 18:30 sati.

Kazalište Nova scena će izvesti program živuće povijesti „Stari Vinkovci bana Šokčevića“ od 19:00 do 19:30, a nakon toga, u 20:00 sati slijedi predstavljanje topoteke „Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu“ u velikoj gradskoj vijećnici. Inače, riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga Vinkovački šokački rodovi, a partneri su ICARUS Hrvatska, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci te Turistička zajednica grada Vinkovaca.

U četvrtak, 6. rujna 2018. pozivamo sve da zajedno kreiramo virtualni arhiv Vinkovačkih jeseni od 9:00 do 11:00 sati u prostorijama TZ grada Vinkovaca. Naime, svaki građanin koji ima bilo kakav dokument koji je vezan za Vinkovačke jeseni, može ga donijeti u prostorije TZ grada Vinkovaca u navedeno vrijeme gdje ćemo ga skenirati i uzeti potrebne podatke, a original vratiti vlasniku. Na taj način i njihova priča postaje dijelom arhive za nove generacije - najavila je direktorica gradske Turističke zajednice u Vinkovcima Martina Matković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.