Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci - tradicijskom gastronomijom do proširenja turističke ponude

27.02.2020.

14:59

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Na Pikovom stanu kod Vinkovaca održana je početna konferencija prekograničnog INTERREG projekta Srbija-Hrvatska "Pannonia Gourmet". Cilj mu je predstaviti tradicijsku regionalnu gastronomiju, te na taj način proširiti turističku ponudu.

Na prostoru Pikovog stana za manje od dvije godine uredit će se prostor namijenjen domaćem stanovništvu, ali i gostima gdje će imati prigodu upoznati se s tradicijskom gastronomskom ponudom. "Na prostoru stana tako će biti otvorena i gourmet akademija na kojoj će se održavati edukacije za sve zainteresirane turističke djelatnike", rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić. "Cilj je projekta mapiranje autentične hrane ovog područja kako bi se unaprijedio turizam", rekla je Marina Domaćinović iz Agencije za razvojne investicije grada Vinkovaca. Ukupna vrijednost projekta je oko 11 milijuna kuna, a 65 posto sredstava osigurat će se iz europskih fondova. Polovica iznosa pripast će partneru iz Vojvodine koji će projekt "Pannonia Gourmet" provoditi na svom području na obroncima Fruške gore gdje turizam, prema riječima predstavnice partnera iz Srbije Vladice Vujnović, ima dugu tradiciju, no potrebno ga je kroz educiranje unaprijediti i potaknuti turističke subjekte na proširenje i standardizaciju turističke ponude. Na taj bi se način gastronomski povezala cijela regija s prepoznatljivom tradicijskom ponudom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.