Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: U VSŽ od koronavirusa oboljelo 0,4 posto stanovništva

31.08.2020.

19:02

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Na 14. koordinaciji gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem župana Bože Galića raspravljalo se o provedbi mjera za sprječavanje širenja virusa COVID-19 i sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je, prema procjenama, koronavirusom od početka epidemiološke krize do danas zaraženo 0,4 posto stanovnika – izvijestila je na koordinaciji gradonačelnika i načelnika ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo epidemiologinja  Kata Krešić.

Prema podacima pristiglim do 8 sati  -  10 je novih pozitivnih osoba na  COVID-19 i to zbog svadbenih svečanosti, na kojima se, kad su u pitanju najnoviji podaci, zarazilo 6 osoba. Uspostavljena je lokalna transmisija bolesti, brojke iz dana u dan osciliraju, rekla je Krešić.  

Istaknula je da bez odgovornog ponašanja nikakve mjere neće uroditi plodom.

O provedbi mjera za sprječavanje širenja virusa COVID-19 nazočne je upoznao Zdravko Kelić, načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite. “Podijelili smo dosadašnja iskustva, a vrijeme koje je iza nas je pokazalo da opasnost prijeti svakodnevno”, rekao je Kelić te dodao kako moramo shvatiti da ćemo živjeti s ovim virusom i da moramo prihvatiti neke stvari koje su do jučer bile nezamislive. Također je istaknuo da bi na svim idućim rješenjima slavonske županije trebale raditi koordinirano.

Inicijativa je župana Galića o povezivanju pet županija u nastojanju razrješenja epidemiološke krize

Kelić je rekao kako se problemi pojavljuju kod organizacije svatova dodavši kako "imamo vlasnike dvorana koji rade bolje ili lošije, te se postavlja pitanje da li staviti sve u isti koš ili tamo gdje se virus pojavljuje ići u 'sankcioniranje' prostora."

Župan Božo Galić rekao je kako će Vukovarsko – srijemska županija nastaviti sa sufinanciranjem javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

“Nastavljamo sa sufinanciranjem te ćemo nastojati da roditelji što manje moraju platiti prijevoz svoje djece do škole”, rekao je župan Galić . Izrazio je i uvjerenje kako će se,u natoč epidemiji koronavirusa, nastava u svim školama na području županije uz dogovor s ministarstvom,  organizirati vrlo dobro i kvalitetno.

Do kraja sjednice Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu prezentirao je buduće snimanje poljoprivrednog zemljišta, putova i vodotoka i uspostave sustava poljoprivredno-redarske službe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.