Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Uručene naknade za novorođenu djecu

23.01.2019.

23:18

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Roditeljima 68 novorođenih beba u Vinkovcima koji su nakon rođenja djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca zamjenik vinkovačkoga gradonačelnika Gabrijel Šokičić uručio je naknade u iznosu dvije tisuće kuna za svako novorođenče.

Za predškolski odgoj u Vinkovcima se godišnje izdvaja više od 14 milijuna za vrtiće. Prošle godine imali smo četiri podjele novčanih naknada, za nešto malo manje od 300 novorođene djece i tu smo nekako zadnjih godina”, kazao je Šokičić podsjetivši kako je ove godine u vinkovačkome gradskom proračunu za naknade za novorođenu djecu osigurano 700.000 kuna i to za otprilike 350 novorođenčadi.

“Ako bude više, a nadamo se da hoće, mi ćemo iznos povećati kroz rebalans proračuna”, rekao je zamjenik vinkovačkoga gradonačelnika navodeći kako gradske vlasti ulažu značajna sredstva u potrebe koje imaju najmlađi stanovnici grada na Bosutu te istaknuo da je završila energetska obnova dva, a pri kraju su radovi i na trećem vrtiću. Tu se, najavio je Šokičić,  neće stati jer će u obnovu ići i drugi vrtićki objekti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.