Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: usvojen gradski proračun za 2018.

14.11.2017.

14:01

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vinkovačko Gradsko vijeće je većinom glasova usvojilo gradski proračun za iduću godinu u iznosu od 171,9 milijuna kuna, koji su vladajući ocijenili realnim i ostvarivim, dok oporba tvrdi da nije ni razvojan niti socijalan.

Gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je proračunom čak 60 milijuna kuna predviđeno za projekte koji će gradu donijeti novu razinu življenja te podići standard građana. "Dižemo iznose za stipendije na 1,5 milijun kuna, osigurali smo i sredstva za školske knjige svih učenika osnovnih škola od 1. do 8. razreda, a dodjeljivat ćemo i po tisuću kuna obiteljima koje imaju učenika u prvom razredu osnovne, odnosno srednje škole", najavio je Bosančić.
Dodao je kako je proračun za 2018. na razini rebalansa ovogodišnjeg proračuna te izrazio nadu da će tijekom iduće godine doći i do povećanja proračunskih sredstava. "Računamo u slijedećoj godini na reformu, odnosno novi zakon koji je pripremio ministar Marić, gdje bi značajan financijski iznos temeljom tog zakona trebao ostvariti i Grad Vinkovci", poručio je gradonačelnik.
Damir Rimac je kazao kako SDP_ovi vijećnici ne mogu podržati proračun jer u njemu ne pronalaze nikakve elemente razvojnog proračuna, a nema ni socijalni karakter. "Proračun za 2018. je 171,9 milijuna kuna, dok u projekcijama za 2019. predlažete proračun od 143, a za 2020. od 116 milijuna kuna. Dakle, ovim priznajete da je oporba bila u pravu kada je ukazivala da Grad Vinkovci gubi radnu snagu i da gradski proračun može financirati sve manje potreba", istaknuo je Rimac. Mostov vijećnik Darko Posarić također je proračun ocijenio neperspektivnim, zamjerivši vladajućima da malo pozornosti posvećuju stvarnim problemima građana i iznalaženju načina da se u grad privuku investitori koji bi otvorili nova radna mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.