Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Za gradski prijevoz sedam novih autobusa

16.07.2019.

12:54

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

"Osim sigurnosti i udobnosti građana novi autobusi trebali bi riješiti problem voznog parka gradskog prijevoznika "Poleta", za koji je karakterističan veliki broj prijeđenih kilometara i stariji tipovi motora ", istaknuto je na potpisivanju ugovora o nabavi novih vozila.

U vinkovačkoj Maloj vijećnici direktor "Poleta" Mijat Kurtušić potpisao je ugovore o nabavci novih autobusa nizozemskog proizvođača VDL s predstavnicima krapinske tvrtke “Presečki grupa”, koja je ekskluzivni uvoznik ovih vozila za Hrvatsku.

“Ukupna vrijednost projekta je 14.999.999,96 kuna, a sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda i državnog proračuna u iznosu od 11.999.999,97 kuna. Na žalost, smanjuje se broj putnika u javnom prijevozu, a novi autobusi koji pružaju udobnost, sigurnost i komfor mogli bi promijeniti navike građana našega grada", naveo je Kurtušić. "Za vozni park stiže sedam novih vozila koja će značajno povećati kvalitetu i brzinu prijevoza. Polet kao pružatelj usluge javnog prijevoza, također želi ovim projektom omogućiti lakši prijevoz osoba s invaliditetom, djece u kolicima, invalida i starijih osoba. Posebno bih naglasio činjenicu da svi ovi autobusi imaju motore norme Euro 6, što ukazuje na to da nam je i briga za okoliš na visokom mjestu prioriteta”, rekao je o projektu čija je realizacija počela 2017. godine.

"Ostvarenjem ovoga projekta naši građani dobit će priliku voziti se u novim, modernim i što je najvažnije sigurnijim autobusima, koji će manje štetiti okolišu, ali i koji će manje trošiti i biti jeftiniji za održavanje. Na ovaj način i tvrtka Polet će se dignuti na jednu višu razinu, jer nije mala stvar sa sedam novih jedinica obnoviti vozni park. Cilj nam je bio, a već smo ga i premašili, da 70 posto svih investicija u Vinkovcima bude financirano EU novcem. Ovo je dobar primjer kako doći do rezultata i stoga je važno da sve tvrtke, sve naše institucije, pišu projekte i sudjeluju u povlačenju europskih sredstava. To nije lako i zato bih još jednom pohvalio sve djelatnike tvrtke Polet, agencije VIA i svih onih koji su doprinijeli da se ovaj cilj ostvari", izjavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.