Hrvatski radio

Radio Osijek

"Vinkovci za plivanje"

22.01.2018.

15:23

Autor: Radio Osijek/HINA/AB

vinkovci plivanje fotografija vinkovci.com

vinkovci plivanje fotografija vinkovci.com

Foto: - / -

Na vinkovačkom Dvoranskom plivalištu Lenije započela je provedba projekta "Vinkovci za plivanje", u sklopu kojeg će u naredna dva mjeseca biti organizirana škola plivanja za ukupno 360 učenika 3. razreda vinkovačkh osnovnih škola, a sve troškove projekta pokrit će Grad Vinkovci.

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako će se projekt provoditi prema programu Vinkovačkog plivačkog kluba koji je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sadrži plivačke igre u vodi uz koje djeca na zabavan i kreativan način uče plivati. "Prepoznajući značaj koji bavljenje sportom, u ovom slučaju plivanje, ima za razvoj naše djece, Grad Vinkovci u cijelosti će pokriti troškove projekta", kazao je Šokičić. Željko Ilić, direktor tvrtke Periska koja upravlja plivalištem Lenije, pojasnio je kako program sadrži do 20 školskih sati obuke, a provodit će se kroz 10 dolazaka učenika u trajanju od dva školaska sata. Pored obuke neplivača, programom je obuhvaćeno i korektivno plivanje te poduka leđne tehnike plivanja, naveo je Ilić i dodao kako je projekt "Vinkovci za plivanje" izvrstan primjer dobre prakse u sportskom odgoju djece, kao i suradnje gradskih vlasti i sportskih ustanova. Predsjednik Plivačkog kluba Vinkovci Tomislav Šarić rekao je kako je plivanje jedan od najvažnijih sportova za razvoj djece. "Osim što doprinosimo razvoju djece, ovakvim projektima naš klub dobiva i buduće nove plivače i članove kluba. Jako nam je važno da djeca kada prođu obuku plivanja ostaju u našem i drugim plivačkim klubovima u gradu i nastavljaju se baviti plivanjem", kazao je Šarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.